Historik och medlemskap
Klubben bildades 1971. Vi är en kamratförening med för närvarande cirka 80 medlemmar. Många av dessa är före detta spelare och eller ledare i Karlstad Bollklubb, KBK. Flera av medlemmarna i Supporterklubben har dock inte tidigare varken varit aktiva i eller haft någon annan anknytning till huvudföreningen KBK. Det finns således inte något krav på att man skall ha varit engagerad på något sätt i huvudföreningen.

Vem som helst som är allmänt idrottsintresserad eller kanske speciellt intresserad av fotboll får bli medlem i Supporterklubben. En förutsättning är dock att man sympatiserar med Karlstad Bollklubb, KBK, verksamhet och målsättningar samt att man är beredd att göra en insats för föreningen. Vi ser gärna att personer som är intresserade av vår verksamhet ansluter sig till Supporterklubben.

Föreningsmöten
Supporterklubbens medlemmar träffas regelbundet en gång i månaden för medlemsmöte utom i juli månad. Månadsmötena äger rum i KBK klubblokal på Våxnäs idrottsplats.Till träffarna försöker vi så ofta som möjligt bjuda in någon intressant person som vi bedömer kan berätta om verksamhet eller händelser som är av intresse för oss.

Varje år inbjuds regelmässigt KBK´s ordförande och A-lagstränaren för att informera om verksamheten i föreningen. Även personer som inte har någon direkt koppling till KBK inbjuds till dessa informationstillfällen. Bland de personer som tidigare besökt oss kan nämnas Jörgen Kalitzki, Färjestad BK som berättade om FBK och sitt eget arbete i föreningen.
Vi har även haft Stefan Olsson hos oss när han var förbundskapten för Svenska Friidrottslandslaget. Stefan hade mycket intressant att komma med från sin horisont. Förra året kan nämnas att Per-Erik ”Perra” Johnsson, besökte oss innan han tillträdde som tränare för AIK. Perra berättade bland annat om sin karriär som ishockeytränare. Av Perras information framgick också att han hade haft en fotbollskarriär som även innefattat KBK. Det var det inte alla av oss i Supporterklubben som kände till.

Utöver månadsmötena arrangerar klubben varje år ett Julbord till vilket vi även bjuder in våra respektive.

Fonder
Supporterklubben delar sedan flera år tillbaka ut stipendier ur tre olika fonder som klubben skapat. Dessa är SUPPORTERKLUBBENS PRIS, till ett ungdomslag som utmärkt sig under året. JOCKES MINNE, till en lovande ungdomsspelare samt HENNING ELGHS MINNE till en duktig ungdomsledare.
När det finns någon A-Lagsspelare som utmärkt sig särskilt delas även ett Uppmuntringspris ut till ÅRETS SPELARE.

Framtida ökat stöd Utöver de fondmedel som tidigare tilldelats enskilda spelare eller ungdomslag i huvudföreningen KBK, har styrelsen i Supporterklubben beslutat att stödja föreningen även genom andra riktade insatser till särskilda ändamål om ekonomiska resurser för detta kan skapas. Som en första sådan insats överlämnar vi uppvärmningsdräkter (tröjor och byxor i 20 omgångar) till A-laget att användas under uppvärmning i samband A-lagets matcher.

 

För KBK Supporterklubb
Tommy Niesel 
Ordförande


Vill Du bli medlem kan du söka kontakt via kansli This is a mailto link , telefon 054-18 08 48, 21 22 16.