Hoppa till sidans innehåll

Tennissiffror mot Värmbol

2017-06-04 19:15
Målrik match i Karlstad Airdome idag mellan Karlstad BK och Värmbol. Matchen slutade med KBK-seger med 6-3 efter ledning 3-1 i paus.
  • Uppdaterad: 2017-06-04 20:15

Värmbol visade direkt att de var i Karlstad för att ge oss en jobbig dag. Offensivt hade de bra rörlighet, bra teknik och några vassa spelare. Inledningen gick i högt tempo, men spelet var lite hafsigt. Värmbol kunde ta ledningen med 1-0 efter lite passivt försvarsspel. Vi var väl samlade i och runt eget straffområde, men ändå fick en Värmbolspelare ta emot boll på straffområdeslinjen, måtta, och sen prickskjuta in bollen i bortre burgaveln.

Efter detta tog vi tag i spelet och gjorde det rejält. Kvitteringen kom efter ett grymt fint anfall. Benji vann boll på egen planhalva, slog en krossboll mot Love som nickade vidare på Oscar som dragit iväg i djupled. Inlägget var bra och Gurra dök fram och nickade in 1-1 i nättaket. Kort därefter svarade Gurra för en bra individuell prestation, men skottet tog i stolpen. Vi tog sedan ledningen med 2-1 när Oscar skruvade in en frispark direkt i mål. 3-1, lite symtomatiskt för vår insats idag, när vi vann flera dueller i Värmbols straffområde innan Benji vände upp och skickade in ett bra inspel efter marken. Gurra var på rätt plats igen och kunde stöta in bollen i öppet mål vid bortre stolpen. Sulle träffade sedan ribban med ett skott utifrån.

Efter detta blev vi lite för ivriga att anfalla, balansen i laget blev lite för offensiv, vilket öppnade upp för omställningar. En del lägen tre mot tre och fyra mot fyra och William tvingades till två riktigt bra räddningar. I slutet hade vi ett par hörnor emot oss och där var det lite virrigt i eget straffområde. Halvlekens sista chans hade vi själva, men Iscos lobb träffade stolpen.

Omgående i andra halvlek hann Benji först på en boll mitt på Värmbols planhalva och satte bollen i djupled. Oscar tryckte undan försvararen och satte 4-1 med ett skott mot bortre delen av målet. Vid 5-1 var det ombytta roller. I en omställning hittade Oscar fram till Benji som sköt knallhårt vid första stolpen. 6-1 var även det ett snyggt mål. Nuri gjorde bort två spelare på högerkanten, hittade Oscar snett inåt bakåt och han förlängde till Isco som satte till bredsidan.

Tyvärr klarade vi sedan inte av att kontrollera matchen. När vi försöker att äga lite boll, ha större tålamod och inte anfalla på chans så mycket så blir vi i stället passiva. Passningstempot blir lågt, rörelsen dålig och det som syns tydligast är att vi blir väldigt passiva i försvarsspelet. William gör en jätteräddning och på den efterföljande hörnan gör han ännu en grym räddning, men returen nickas i mål. 6-3 kommer också, otroligt passivt försvarsspel där Värmbolsspelarna får göra precis vad dom vill. Från friläge kommer sedan målet, otagbart.

Starkt att göra sex mål, vi hade även tre ramträffar och ytterligare några chanser att göra ytterligare mål. Svagt att släppa in tre mål på det sätt vi gör. Tyvärr blir vi alldeles för bekväma vid 6-1-ledning. Vi gör inte det jobb som krävs och vi hade hoppats på att vi skulle kunna kontrollera matchen bättre då.Värmbol bjuder till bra och individulla prestationer är skillnaden mellan lagen idag. Fyra spelare förtjänar extra beröm. William gör en riktigt bra match i målet, men borde ha fått mer hjälp av utespelarna. Fyra, fem riktigt bra räddningar idag. Gurra gör sin bästa match för säsongen med hårt jobb och bollvinster. Gör dessutom två mål. Benji gör ett bra jobb och är ett hot offensivt med sin snabbhet, svarar dessutom för ett mål och två assist. Oscar ligger bakom mycket av det offensiva, två mål och tre assist idag.

Skribent: Peter Hjalmarsson
Epost: This is a mailto link
Karlstads BK - Fotboll
Bågegatan 3
653 41 Karlstad
Telefon: 054-18 08 48
E-post: This is a mailto link

 

gräsrotenny

Bingopalatset

stadium_small

190x207-banner-stadium

AVIS

Värmlands schakt

 

 

 

 

TAG Reklam

 

Hyr City

Stavdal

Libergs

 

EY

 

Docero