Hoppa till sidans innehåll

Storförlust mot Degerfors

2017-08-04 09:33
Förutsättningarna inför match var inte optimala, mängder med spelare avstängda, skadade och bortresta. Inte blev det bättre efter 15 minuter när vår målvakt Erik fick utgå med ryggskada och vi vi ställa en utespelare, Niklas, i mål.
  • Uppdaterad: 2017-08-04 09:49

Trots förutsättningarna stod vi upp bra och matchen var spelmässigt jämn. Tyvärr kunde Degerfors ta ledningen med 1-0 efter en frisparksvariant, en variant som vi sett tidigare och som vi pratat om innan match, men ändå var vi inte vakna. Efter detta lyckades vi flytta fram positionerna en aning och vi skapade ett par bra chanser. Närmast var Oscars skott från distans som målvakten lyckades styra upp i ribban. I anfallet efter kom Degerfors runt på vår vänsterkant, spelade bollen snett inåt bakåt och avslutet var säkert fram till 2-0, vilket också var halvtidsresultatet. 

I paus pratade vi om att tro på att det var möjligt att ta sig tillbaka in i matchen och vi började andra halvlek optimistiskt. Det skapades några halvchanser och nog borde vi haft en straff efter en rejält tydlig tröjdragning i samband med en hörna. Vi höll upp spelet bra, men i 72:a minuten kom ytterligare en frispark som gav 3-0. Efter detta föll vi ihop totalt och sista kvarten får vi skämmas över, då försvann all stolthet och vi lät siffrorna att rinna iväg. Sex mål insläppta sista 18 minuterna är underkänt, då kunde Degerfors träna hörn- och frisparkar helt ostört när vi tittade på. Detta ledde fram till blytunga 0-8 innan domaren blåste av.

Första 70 minuterna ska vi vara nöjda med, en betydligt bättre insats än senast mot Norrköping, sista kvarten är bara att glömma. Första 70 är vi väl så bra som Degerfors och skapar minst lika många avslutssituationer. Även om Niklas inte kan lastas för målen så hade det naturligtvis varit intressant att se hur matchen slutat om vi kommit med full trupp och en målvakt i mål. 

Skribent: Peter Hjalmarsson
Epost: This is a mailto link
Karlstads BK - Fotboll
Bågegatan 3
653 41 Karlstad
Telefon: 054-18 08 48
E-post: This is a mailto link

 

gräsrotenny

Bingopalatset

stadium_small

190x207-banner-stadium

 

AVIS

Värmlands schakt

 

 

 

 

TAG Reklam

 

Hyr City

Stavdal

Libergs

 

EY

 

Docero