Hoppa till sidans innehåll

Sent avgörande mot Norrköping

2017-07-29 19:58
Svängig match borta mot IFK Norrköping där vi till slut kunde vinna med 4-3. Efter att tre av våra offensiva spelare gjort mål klev vår defensive mittfältare Liam T fram och avgjorde i den 89:e minuten.
  • Uppdaterad: 2017-07-29 20:25

Är det något som sitter kvar på näthinnan efter den här matchen så är det mycket svagt eget försvarsspel. Under 90 minuter hade vi det grymt jobbigt med defensiven. Vi stod på hälarna, var passiva, naiva och stundtals kändes det som knattefotbollsförsvar. Vi hamnade i underläge med 1-0 efter att vi stått och tittat på. Vi hade Norrköpingsspelaren felvänd, men vi lät honom vända upp rätt ohotat och sen var avslutet inte mycket att göra åt. Skottet tog på två spelare på vägen fram och ställde William i målet. Deras andra mål, 2-1, var än värre. Vi var väl samlade till höger i eget straffområde, men två Norrköpingsspelare gjorde som dom ville med 4-5 KBK-spelare och sen kom en passning till en Norrköpingsspelare i halvmånen utanför straffområdet. Därifrån pricksköts bollen via stolpen in i mål.

Mellan Norrköpings mål hade vi kvitterat till 1-1. Chrille lyfte boll i djupled, Isco satte en bredsida bakåt och Oscar nöp till direkt. Otagbart och där och då var det välförtjänt. Vi hade öppnat starkt offensivt, hotet var Norrköpings omställningar.

Trots underläge jobbade vi vidare. Bra djupledslöpning av Victor, bollen kom perfekt och Victor spelade snett inåt bakåt där Isco dök upp och skickade in kvitteringen till 2-2. Vi hann även ta ledningen innan paus. Perfekt boll i djupled av Oscar, Victor hade löpt i djupled igen och den här gången avslutade han själv säkert efter marken fram till 3-2.

I paus kunde vi konstatera att anfallsspelet fungerade, men att vi skulle bli tvungna att jobba med vårt försvarsspel. Vi var tvungna att bli rejälare, jobba mer med fotarbetet och att kliva in ordentligt. Tyvärr blev det ingen skillnad i andra halvlek, det undermåliga försvarsarbetet fortsatte. Även om Norrköpingsspelarna var tekniska och snabba i fötter och tanke så kan man inte försvara sig på det här viset, varken individuellt eller kollektivt. Kvitteringen till 3-3 kom som ett brev på posten och sen kändes det som att vi nog skulle vara nöjda med en pinne. Men i matchens slutskede lyckades vi bärga tre poäng Efter Gurras hörna gick bollen ut till Liam J utanför straffområdet. Lyftningen in i straffområdet kom perfekt. Norrköpings spelare misslyckades med att ställa offside och Liam T:s löpning var precis. Med förstatouchen tog han med bollen förbi målvakten och kunde stöta in 4-3-målet i tomt mål till vår stora glädje. Minst sagt skönt att bärga tre poäng med ett avgörande i matchens absoluta slutskede. Även om försvarsspelet var svagt ska vi vara nöjda med vår offensiv. 

Skribent: Peter Hjalmarsson
Epost: This is a mailto link
Karlstads BK - Fotboll
Bågegatan 3
653 41 Karlstad
Telefon: 054-18 08 48
E-post: This is a mailto link

 

gräsrotenny

Bingopalatset

stadium_small

190x207-banner-stadium

 

AVIS

Värmlands schakt

 

 

 

 

TAG Reklam

 

Hyr City

Stavdal

Libergs

 

EY

 

Docero