Hoppa till sidans innehåll

Godkänd insats trots förlust

2017-11-05 17:53
Förlust 1-5 mot Örebro SK i Ligacupen efter underläge 0-2 i paus. Trots klar förlust finns det en del positivt att ta med från dagen.
  • Uppdaterad: 2017-11-05 17:53

Vi visste vad som väntade när ÖSK stod på andra sidan. Ett lag som är bollskickligt, ett lag som är välorganiserade och ett lag som har ett extremt tålamod när de själva äger boll. Vi valde att ta oss an matchen med fokus på försvarsspelet i första hand. Vi ändrade om till 4-2-3-1 för att få två defensiva mittfältare framför vår backlinje. Första halvlek var tanken att hålla tätt, därifrån skulle vi försöka att också komma till anfall i större utsträckning. Tyvärr bjöd vi på 0-1 redan efter fyra minuter efter en "indianare" utanför eget straffområde. Därifrån satte vi försvarssplet bra. ÖSK ägde boll, vi försökte ta oss fram några gånger, men det var lite för dålig skärpa i den avgörande passningen ett par gånger. ÖSK kombinerade sig igenom några gånger och de sista 10 minuterna var övertaget rätt kraftigt och det såg ut som att vi gick på knäna lite grann. Tyvärr stod vi inte emot hela vägen fram tll paus. Med sju-åtta minuter kvar kom 0-2 efter ett fint ÖSK-anfall, nästan omöjligt att försvara sig mot.

Inför andra pratade vi om att fortsätta prioritera försvarsspelet de första 10-15 minuterna för att sedan ändra om till vårt vanliga 4-4-2 och försökta sätta lite högre press på ÖSK:s backlinje. Vi började bra i andra halvlek och redan från start klev i fram lite mer offensivt och oroade en aning. Vi hade några riktigt fina anfall och närmast mål var Oscars vänsterskott i stolpen från distans. Spelet var klart jämnare, men i stället för reducering kom 0-3 efter ett ÖSK-anfall från deras högerkant. Tungt efter den fina inledningen, men glädjande nog vek vi inte ner oss utan fortsatte att tro på det. Reduceringen till 1-3 kom också. Frispark till höger utanför straffområdet. Benji lyfte in bollen bra och Oscars satsning i luften var kraftfull. Både boll och målvakt skickades in i ÖSK-målet och reduceringen gav ytterligare energi. Tråkigt nog kunde ÖSK göra två mål till innan matchen var slut. 4-1 kom efter en långboll över backlinjen och fram till ett friläge. 5-1 efter inlägg från deras högerkant.

Ingen skam att ta stryk av ett lag som Örebro SK. Tyvärr känns det om att siffrorna blir lite i överkant. Ett par, kanske tre, av målen bör vi kunna förhindra/försvara oss mot. Glädjande är att se disciplinen i vårt försvarsspel stora stunder av matchen och att inte få panik av att ÖSK äger mycket boll. Det är hela tiden en avvägning mellan försvar och anfall. Visst hade vi kunnat kliva fram mer offensivt, men risken är också att vi åkt på fler baklängesmål. Första halvtimmen i andra halvlek är riktigt bra. Då vill jag påstå att vi är väl så bra som ÖSK. Tyvärr kostar misstag och lite för naivt försvarsspel i vissa situationer rätt mycket när man möter bra lag. Segern för ÖSK är rättvis, men det finns ändå anledning att vara rätt nöjd med prestationen.

Skribent: Peter Hjalmarsson
Epost: This is a mailto link
Karlstads BK - Fotboll
Bågegatan 3
653 41 Karlstad
Telefon: 054-18 08 48
E-post: This is a mailto link

 

gräsrotenny

Bingopalatset

stadium_small

190x207-banner-stadium

 

AVIS

Värmlands schakt

 

 

 

 

TAG Reklam

 

Hyr City

Stavdal

Libergs

 

EY

 

Docero