Hoppa till sidans innehåll

Kryss i derbyt

2017-05-25 11:25
Hett Karlstadsderby mellan Carlstad United och Karlstad BK på Klasmossen. Matchen var lanserad som årets match och över 400 åskådare fanns på plats enligt arrangören. Matchen, ja det var verkligen en match med två ansikten, och den slutade 2-2.
  • Uppdaterad: 2017-05-25 11:43

Trevande inledning första tio minuterna, säkert en del nerver och en rädsla att inte bjuda på någonting. Från tioende minuten och framåt var det dock övertag KBK. Vi ägde mest boll och det var vi som skapade en del halvchanser. Spelmässigt blev det ändå lite för många långa bollar och vi hade ett för lågt bolltempo för att det skulle vara riktigt bra. Vi hade önskat ett mer varierat spel, önskat lite större mod och att vi spelat lite mer direkt på spelare ibland. Trots detta dominerade vi matchbilden mot ett då ganska blekt CU. Deras omställningar var det enda som oroade en aning, men våra mittbackar Ali och Worland hade bra koll.

Vi fick sen det första målet. Bollvinst på mitten av Benji, boll ut till Love som tog sig ner till kortlinjen och satte en passning snett bakåt där Oscar dök upp och skickade upp 1-0 i nättaket. En stund senare fälldes Isco i straffområdet och Oscar satte 2-0 säkert. Från 2-0-målet var det defilering fram till paus.

I paus pratade vi mest om de saker jag tidigare belyst. Andra halvlek började sedan rätt ryckigt. Många spelavbrott, CU-spelare som började lägga mest fokus på domslut och tiden rullade på utan att vi behövde göra så mycket egentligen. Efter en frispark dök det plötsligt upp en chans för CU från ingenstans. Det såg ut som offside från min position, men det kom ingen flaggvinkning. Avslutet var av hög klass på volley och reduceringen var ett faktum.

Målet gav CU mycket energi, vi gick åt motsatt håll och blev plötsligt stressade och oroliga. Även vi började fokusera på domslut lite för mycket i stället för att göra vårt jobb. CU anföll nu med mycket folk, de spelade fotboll med bra rörelse och spelade mycket på ett och två tillslag. Ett skott från distans där Erik släppte retur och sen rev ner CU-spelaren gav straff och kvittering till 2-2. På slutet skapade även CU ytterligare ett par bra chanser, varav Erik tog revansch på det ena med en riktigt bra räddning.

Surt att tappa poäng när vi leder med 2-0 i paus och tycks kontrollera matchen. Heder till CU som inte viker ner sig utan kämpar sig tillbaka. Sett till matchen över 90 minuter ska nog båda lagen ta en poäng, gå hem och vara nöjda med det.

Kul arrangemang av CU, vi tackar för det också!

Skribent: Peter Hjalmarsson
Epost: This is a mailto link
Karlstads BK - Fotboll
Bågegatan 3
653 41 Karlstad
Telefon: 054-18 08 48
E-post: This is a mailto link

 

gräsrotenny

Bingopalatset

stadium_small

190x207-banner-stadium

AVIS

Värmlands schakt

 

 

 

 

TAG Reklam

 

Hyr City

Stavdal

Libergs

 

EY

 

Docero